IT Решения

Фирма Модус Трейд работи индивидуално със своите клиенти, внимателно проучва и анализира техните потребности, предлага подробни, безплатни консултации, при избор на отделни компоненти или конфигурации и им помага при вземане на най-правилно решение за закупуване на микрокомпютърна техника.

Фирмата продава маркови сървъри, настолни и преносими компютри IBM®, Dell®, Hewlett Packard®, Lenovo®, Toshiba®, ACER®, ASUS®, Fujitsu® и др. Компютрите са със заводска гаранция до 36 месеца.

Модус Трейд предлага и бюджетни решения с реновирани маркови компютри  HP®, Lenovo®, Dell®, които се комплектуват с нова памет, SSD диск, клавиатура и мишка и при желание – с лицензна операционна система MS WINDOWS®. Машините са в перфектно състояние, с 1 год. гаранция и с несравнимо отношение „цена/качество“.

Клиентите могат да поръчат и компютърна конфигурация по желание (в т.ч. конкретни модели на компонентите), която се асемблира в рамките на деня или най-късно на следващия ден във фирмения сервиз.

Използваните компоненти са с доказано качество и характеристики и са най-добрите в своя клас. За постигане на най-добри решения, фирмата асемблира компютри с дънни платки на ASUS®, FoxCon®, Asrock®, Gigabyte® и други доказани производители, последни поколения процесори на INTEL® и AMD®, твърди и SSD дискове SEAGATE®, WD®, Hitachi®, Samsung®, памети Apacer®, A-DATA®, Kingston®, оптични устройства на ASUS®, LG®, BENQ®, различни модели видеоплатки с чипсет на АТI® и NVidia®, голям избор от LCD монитори HP®, Dell®, LG®, ViewSonic®, Philips®, AOC®, голямо разнообразие от жични и безжични клавиатури и мишки и др.

По желание на клиента, асемблирането на компютъра и тестването на компонентите може да се извърши в негово присъствие.

Специалисти от фирмата безплатно доставят поръчаните компютри на работното място или в дома на клиента, правят проверка на ел. инсталацията, дават начални указания за правилната работата със системите, а при желание на клиента и на преференциална цена, инсталират периферни устройства (принтери, скенери, многофункционални и пр.), правят мрежови и интернет настройки и предават системата в напълно работоспособно състояние.

 Нашите клиенти получават консултации по телефона за решаване на текущо възникнали проблеми и ползват преференциални цени на компоненти, консумативи и компютърни услуги.

За нас изборът на периферни устройства е пряко свързан със спецификата на извършваната дейност, използваните програмни продукти и системи, възприетата технология на работа, възможностите на бездокументален обмен на данни и информация, обема на генерираните документи, характеристиките на информационните потоци и много други.

Едва след като е направен подробен анализ, специалистите на Модус Трейд ще Ви предложат внимателно обмислени решения за състава и характеристиките на периферните устройства така, че направените инвестиции да доведат до максимален и бърз ефект.

Клиентите ни могат да направят избор от цялата гама принтери и многофункционални устройства (Printer, Copier, Scanner, Fax) на Hewlett Packard®, CANON®, Brother®,Xerox®, EPSON® и др., скенери на  CANON®, Hewlett Packard®, UMAX® и BENQ®, непрекъсваеми токозахранващи устройства на APC и EATON, цифрови камери, флаш-памети и много други.

По желание на клиента устройствата безплатно се доставя на място, инсталират се към компютъра и се демонстрират основните правила за работа с него.

Клиентите на Модус Трейд ползват преференциални цени на консумативи за мастилено-струйни и лазерни принтери, батерии за UPS, както и на сервизни услуги, за извънгаранционна техника.

„Модус Трейд“ разполага с професионален сервиз за компютърна и периферна техника и отлично подготвени специалисти по хардуер и софтуер. На разположение са 3 служебни автомобила, оборудвани с инструментариум и компоненти, позволяващи отстраняване на голяма част от проблемите на място. В сервиза на фирмата се извършва ремонт на лаптопи и настолни компютри, компютърни компоненти, принтери и многофункционални устройства, скенери, монитори захранвания, активно мрежово оборудване и др., както и отстраняване на специфични софтуерни проблеми.

Екипът работи на повикване, с време за реакция от 30 до 60 мин. За клиентите това  е икономия на време и усилия за транспортиране на дефектиралите устройства.

В много от случаите решаваме проблемите с отдалечен достъп.

Много клиенти предпочитат абонаментно поддържане на гаранционна и извънгаранционна микрокомпютърна техника, периферни устройства и мрежово оборудване.

На своите абонати фирма “Модус Трейд” осигурява:

 • Задължителна месечна профилактика на всички компютри и периферни устройства и мрежово оборудване. Профилактиката включва:
  • проверка на твърдите дискове за грешки и дефрагментация на данните;
  • проверка за вируси и отстраняването им;
  • архивиране на данни (по Ваше желание);
  • смазване на вентилаторите на процесор и захранване;
  • смазване и почистване на принтери;
  • проверка на системния софтуер;
  • тестване на мрежови комуникации (при необходимост).
 • Безплатни повиквания за отстраняване на възникнали проблеми. Време за реакция – от 30 мин. до 2 часа;
 • Поддържане в работоспособно състояние на системния софтуер – операционните системи на сървъри и работни станции, мрежов софтуер, драйвери на периферни устройства и пр. (в това число преинсталиране на софтуер);
 • Оказване на системна помощ на персонала и консултации по всички въпроси, свързани с използването на микрокомпютърната и периферна техника;
 • Безплатна експертна помощ на мениджъри по всички въпроси свързани с ИТ;
 • Предоставяне на оборотни устройства – компютър,  монитор, принтер, клавиатури и мишки, както и на компютърни компоненти за времето, през което дефектиралите се ремонтират.
 • За клиенти с повече от 15 компютъра - безплатна подмяна на клавиатури, мишки, вентилатори на процесори и захранвания, батерии за дънни платки;
 • Доставка на консумативи за всички видове принтери на преференциални цени.
 • Преференциални цени при изграждане на компютърни мрежи;
 • Преференциални цени при обучение на персонала;
 • Безплатен ремонт на всички устройства (заплаща се само цената на дефектиралите модули или компоненти, ако тя надвишава 15 лв.);

 

Месечните такси за абонаментно поддържане са в зависимост от броя и състоянието на устройствата. За клиенти с повече от 20 компютърни конфигурации и при авансови плащания са предвидени отстъпки.

Като правило, отстраняването на повредите се извършва от специалист на фирмата на място. В сервиза се вземат само устройствата със сериозни дефекти. Всички транспортни разходи по сервизирането са за сметка на фирма “Модус Трейд”.

 

Модус Трейд проектира и изгражда локални компютърни мрежи които са съобразени със специфичните потребности на нашите клиенти.

Предлаганите решения са резултат от внимателна оценка на настоящи и бъдещи потребности (напр. увеличаване броя на компютрите, разкриване на нови работни места и пр.), анализ на информационните потоци и трафика, архитектурата на сградите и разположението на работните места, особеностите на използваната апаратура (наличие на високочестотни излъчвания силови полета, високоволтови устройства), съответствие с изискванията за противопожарна безопасност, безопасни и здравословни условия на труд и много други фактори.

Към изграждане на мрежите пристъпваме след утвърдени проект за топология и сегментиране на мрежата, за структурно окабеляване и оферта със спецификации и цени за използваното активно и пасивно мрежово оборудване.

В зависимост от потребностите на клиента изграждаме 100 Мб или 1Гб мрежи с използване на UTP, FTP или оптични кабели, интелигентни мрежови комутатори и маршрутизатори и друго активно и пасивно оборудване  със сертификат от реномирани производители.

Освен компютърни мрежи, фирмата изгражда и поддържа и системи за видеонаблюдение.

Фирмата е реализирала над 50 проекта с отлично качество. Проектите се финализират след задължително тестване на комуникациите и работата на активното оборудване.

На своите клиенти Модус Трейд може да достави цялата гама лицензен софтуер, която се предлага на българския пазар. Фирмата е дългогодишен дистрибутор на Kaspersky Antivirus за България.

По желание на клиента, софтуеристите на фирмата инсталират на място програмните продукти, извършват необходимите системни настройки и настройките на периферните устройства.

На клиентите които купуват нови компютри, предлагаме сървърен софтуер, ОЕМ-версии на операционна система MS WINDOWS®, MS Office® и др.

Софтуерният екип на фирмата разработва и приложни програмни системи за автоматизация на управлението в бизнеса, здравеопазване, образование и пр. Наши са първите проекти на интегрирани информационни системи в Специализирана Очна Болница – Варна и Стоматологичен Център 1 – Варна, които успешно работят повече от 20 години.

Клиентите на Модус Трейд получават безплатно:

 • Експертна помощ при анализ и оценка на информационните потребности, обхвата на автоматизацията, функциите на системата, технологията за работа и пр.;
 • Задание за разработка на програмна система;
 • Помощ при въвеждане на системата в редовна експлоатация;
 • Обучение на персонала за работа със системата;
 • 6 месечна безплатна поддръжка на програмната система;
 • Безплатно внасяне на промени, породени от промените в нормативните уредби и/или обекта на автоматация.

Преференциални цени при:

 • Базово компютърно обучение на персонала (Работа с MS WINDOWS® и продукти от MS OFFICE®);
 • Доработки на системата (добавяне на нови функции, програмни модули, промени в технологията на работа, информационната база и пр.);
 • Създаване и поддържане на WEB сайт.

На големите корпоративни клиенти “Модус Трейд” предлага безплатна експертна помощ по широк кръг въпроси, свързани с прилагане на нови информационни и комуникационни технологии технологии. По Ваша покана, специалисти от фирмата могат да участвуват в работата на Вашите ръководни органи, или да представят Вашата фирма при преговори, презентации, срещи с партньори и т.н.

Модус Трейд ще Ви консултира при вземане на важни решения:

 • Избор, разработка и/или внедряване на информационни системи;
 • Избор на подходящ хардуер;
 • Изграждане на локални компютърни мрежи и комуникации;
 • Избор на Интернет доставчик, управление на достъпа и трафика;
 • Електронен бизнес, електронно банкиране, мобилни приложения;
 • Избор и лицензиране на системен софтуер;
 • Избор на приложни програмни продукти, разработване и внедряване на приложен софтуер;
 • Създаване и администриране на WEB страница;
 • Защита на корпоративната информация. Киберсигурност;
 • Обучение на персонала и т.н.